Het tegengaan van een inbraak

Inbraken, het is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de samenleving. In dit artikel zullen wij u de technische maatregelen voorschotelen, om uw woning optimaal mogelijk te beveiligen. Wij hopen u voldoende op de hoogte te stellen, zodat uw woning uiterst veilig zal zijn.

Deurbeslag

Een betrouwbaar deurbeslag is tegenwoordig niet meer duur om aan te schaffen. Bij veel nieuwbouwwoningen is er al een kwalitatief goed deurbeslag in de woning aanwezig. Een deurbeslag met een keurmerk is altijd een vereiste, want dan weet u dat de sloten en aanverwante artikelen van een dusdanige kwaliteit zijn dat het inbraak preventief werkt.

Zorg voor voldoende beveiliging

Het beveiligen van alleen de beneden verdieping is niet genoeg. Er zijn namelijk tal van inbraakgevallen dat er is ingebroken via een bovenverdieping. Daarom is het verstandig om ook ramen en deuren op de boven gelegen verdiepingen te beveiligen. Zorg bijvoorbeeld voor sloten op ramen die open kunnen en een slot van binnenuit op een balkon of terrasdeur.

Gebruik voldoende licht

De meeste inbrekers worden afgeschrikt door licht. Daarom is het handig om veel licht rondom uw woning te gebruiken. Sowieso het hebben van een licht met een bewegingssensor bij uw deuren op de begane grond is handig. Hierdoor gaat het licht altijd aan wanneer er personen in het donker in de buurt van uw deur komen. Dit schrikt veel inbrekers in eerste instantie al meteen af.

Onderhoud uw beveiliging

Wanneer u een beveiligingssysteem in en rondom uw woning aanbrengt is het goed om deze om de zoveel tijd te controleren. Zorg ervoor dat het systeem niet verouderd en u altijd kunt vertrouwen op dit systeem. U hoeft niet meteen uw gehele beveiligingssysteem te vernieuwen, maar een aantal kleine aanpassingen aan het systeem kunnen vaak al genoeg zijn.

Op het internet zijn veel fora te vinden waar u up-to-date kunt blijven van beveiligingssystemen en aanverwante artikelen. Neem hier dus gerust een kijkje op!

Leave a Reply

Your email address will not be published.