Het uitvoeren van noodreparaties na inbraakschade

Inbraken zijn alles behalve fijn. Het overkomt dagelijks weer tientallen bewoners in ons land. Elke nacht weer wordt er op tal van plaatsen ingebroken en elke morgen weer worden er mensen wakker in een overhoop gegooide woning.

Deze schade is vaak al erg groot. Het gaat dan niet alleen om financiële schade – die wordt immers vaak nog wel gedekt door de inboedel- of opstalverzekering. Nee, het gaat vaak om emotionele schade. Het huis waarin we wonen is vaak onze veiligste plek op aarde. We voelen ons er echt veilig, we zijn op ons gemak. Wanneer dit gevoel bruut doorbroken en kapot gemaakt wordt, heb je eigenlijk niets meer waar je echt veilig kunt zijn. Natuurlijk is de kans op herhaling van de inbraak vaak klein, maar toch voelt het niet zo. Daarom is het belangrijk dit gevoel van veiligheid zo snel als mogelijk weer te proberen te herstellen door zo snel mogelijk noodreparaties uit te laten voeren.

Wat moet er snel gedaan worden?

Het belangrijkste is natuurlijk dat er nieuwe en veilige sloten geplaatst worden. Sloten die ervoor zorgen dat je de nacht erna alweer gerust kunt gaan slapen – al zal dat vaak helaas niet meevallen.

Daarnaast is er soms schade aan de deur zelf. Een deur kan geforceerd zijn of het slot kan uit de deur gesloopt zijn. Soms is de deur hierdoor helemaal niet meer te gebruiken. In ieder geval is advies op maat hier op zijn plaats. Een slotenmaker in Brugge zal je graag adviseren omtrent de te nemen stappen. Is het voldoende om een nieuw slot in de deur te zetten of moet de gehele deur worden vervangen? Belangrijk is dat dit gevoel van veiligheid weer terugkeert. Als je je niet veilig voelt bij het behoud van de huidige deur, kun je deze dus het beste maar gewoon laten vervangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.