Het voorkomen van een inbraak

Normaal als je op vakantie gaat sluit je de ramen en deuren af. Extra sloten op bovenraampjes en dievenklauwen hebben ook een goede preventieve werking. Sommigen brengen hun waardevolle spullen naar een externe kluis of nemen oppas met een hond in huis om een inbraak te voorkomen.

In ieder geval de buren op de hoogte stellen zei ik toen ik mijn huurster, de buurvrouw, vertelde dat ik het weekend weg was tot maandag. Toen ik vrijdag in de late midda g vertrok kwam ik een oude vriend tegen. Hij vroeg me of ik nog een kamer te huur had en nodigde mij uit wat te drinken in het cafe aan de overkant. Hij was sinds kort weer in Nederland en had nog geen woonruimte. Uren later en flink beschonken vroeg ik of hij nog even wilde bezichtigen.
Het was intussen donker en ik wist niet dat het al zo laat was, maar rond middennacht stommelden we via de achterdeur de keuken binnen.

Mijn maat stond nog in de voortuin toen er politie door de voordeur kwam rennen, ik werd aangehouden voor inbraak. Het is mijn eigen huis.. inbraak?

U begrijpt mijn gezicht toen de buurvrouw beneden kwam en vertelde dat ze de politie had gebeld vanwege gestommel beneden. Door het raam boven had ze de sleutel naar de agent gegooid. Nadat iedereen gerustgesteld was ben ik maar een dag later vertrokken en zal voortaan mijn eigen inbraak voorkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.