Inbraakbeveiliging met een alarmcentrale

Met de toenemende criminaliteit stijgt ook de vraag naar doeltreffende inbraakbeveiliging. Hoewel er verschillende beveiligingssystemen op de markt verkrijgbaar zijn is een alarmcentrale één van de meeste gebruikte preventiemiddelen.

Inbraakbeveiliging met een alarmcentrale
Het principe van een alarmcentrale is eigenlijk heel eenvoudig. Wanneer je je woning of bedrijfspand verlaat, schakel je een alarmcentrale in die door middel van sensoren inbraakpogingen of beweging zal detecteren. Wanneer dit effectief gebeurd, zal een sirene of flitslicht geactiveerd worden dat de inbreker moet afschrikken en tegelijk worden ook jijzelf of een meldkamer verwittigd van het alarm (bijvoorbeeld door een bericht op je mobiele telefoon). Je hebt bij het opteren van een alarmcentrale de keuze om de melding van het alarm zelf te ontvangen, te laten doorschakelen naar een centrale meldkamer of een combinatie van beide.

Voordelen van een alarmcentrale
Je kan met een gerust hart je pand verlaten in de wetenschap dat ongewenst bezoek zal opgemerkt worden. Kies je voor een doorschakeling naar een centrale meldkamer dan ben je ook zeker van opvolging van het alarm, de meldkamer zal immers politie of beveiliging op de hoogte brengen die ter plaatse zal gaan om de situatie te bekijken en indien nodig maatregelen zal nemen.
De kost van een alarmcentrale weegt niet op tegen de kosten van een inbraak gepaard gaande met diefstal of vernieling.
Voor sommige panden zal een inbraakbeveiliging ook door verzekeringsmaatschappijen gevraagd worden teneinde het risico te verminderen. Het installeren van een alarmcentrale kan ertoe leiden dat je premie zal verminderen omdat je zelf inspanningen doet om het risico te verkleinen.

Geef inbrekers geen kans en opteer voor de installatie van een alarmcentrale, het zal je een hoop kopzorgen en eventuele kosten besparen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.