Voorkom inbraken met deze beveiligingstips

Ook al is jouw buurt relatief veilig, dat wil natuurlijk niet zeggen dat er nooit ingebroken wordt. Bang dat jouw woning ten prooi valt aan een inbraak? Dan is het de hoogste tijd om maatregelen te treffen. Alleen wanneer jij jouw woning goed beveiligt, voorkom je dat inbrekers toeslaan. Maar hoe beveilig jij je woning? In deze tekst krijg je enkele beveiligingstips tegen inbraak van deze slotenmaker uit Utrecht.

1. Zorg voor goede sloten

In eerste instantie is het natuurlijk van belang dat de deuren van jouw woning voorzien zijn van veilige sloten. Heb jij al lange tijd je sloten niet vervangen? Overweeg dit dan eens te doen. Inbrekers hebben een oud slot namelijk snel geforceerd. De sloten van tegenwoordig beveiligen een stuk beter tegen inbraak. Ga jij je sloten vervangen? Kies dan bij voorkeur voor sloten met een keurmerk. Deze zijn namelijk uitvoerig getest.

2. Bescherm je woning met inbraakbeveiliging

Naast goede sloten kun jij jouw woning ook voorzien van inbraakbeveiliging. Zo kun je bijvoorbeeld een anti-inbraakstrip plaatsen om de inbraakmethode flipperen tegen te gaan. Is dit echter nog niet voldoende? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor elektronische beveiliging. Denk hierbij aan een alarmsysteem en camera’s. Wanneer een inbreker dergelijke systemen ziet hangen, slaat hij jouw woning vast en zeker over. De kans dat hij herkend wordt, is namelijk veel te groot.

3. Win advies in bij een slotenmaker

Iedere woning is anders. Daarom is ook niet op voorhand te zeggen wat voor een beveiliging het beste werkt tegen inbraak. Om de situatie voor jouw woning zo goed mogelijk te bepalen, doe je er goed aan advies in te winnen bij een slotenmaker. Vraag hem bijvoorbeeld om een keer langs te komen. Hij maakt vervolgens een inspectieronde door jouw woning en bekijkt de zwakke plekken. Zo weet je direct waar wat aan gedaan moet worden. Ook voorziet hij je van handige beveiligingstips.

Leave a Reply

Your email address will not be published.